Home

Welkom op de website van Hond en Gezel

Welkom op de website van Hond en Gezel.
Je bent terecht gekomen op een site van een hondenschool met een lange geschiedenis!
Wij zijn ontstaan als een heel kleine hondenclub in de Groene Poorte in Sint-Michiels in de jaren ‘80, zijn dan verhuisd naar de Veemarkt van Sint-Michiels en waren daarna ongeveer 30 jaar lang gevestigd op de Oude Ieperweg 28 in Loppem. Doordat de eigenaar deze gronden verkocht en erop gebouwd werd, zijn wij verplicht geweest een andere locatie te zoeken en zo zijn wij terecht gekomen in de Edestraat 1 in Oostkamp..

Wij waren in de jaren ’90 heel vernieuwend want we werkten toen al, in tegenstelling tot veel andere hondenscholen, met een beloningsgerichte methode. Onze slogan was dan ook naar waarheid: ‘Hond en Gezel, de grootste beloningsgerichte hondenschool van Vlaanderen’.
Die methode werd met gemengde gevoelens onthaald en de discussies rond straffen, corrigeren, belonen, enz. hebben toen veel stof doen opwaaien, maar nu is het bij ons algemeen aanvaard en heel gewoon. Het is fijn om honden bezig te zien die willen werken om beloond te worden, die vrolijk en vol vertrouwen op het terrein staan.

In onze club worden drie disciplines beoefend: gehoorzaamheid, agility en hoopers.
Mensen zijn bij ons welkom met jonge pups vanaf 8 weken tot wedstrijdhonden.

Bij de babyklas, pups en jonge honden vinden we het socialiseren en opvoeden heel belangrijk, zodat honden op een aanvaardbare manier kunnen functioneren in onze maatschappij. We noemen het ‘opvoeden tot een goede huis-, tuin- en keukenhond.’
In 2022 leggen we ook nieuwe accenten bij het trainen van pups: ‘Body & balance’ en lichaamscoördinatie krijgen ook een plaatsje tussen de gewone oefeningen, dit door bijscholingen die de trainers volgen, maar ook door workshops die zullen georganiseerd worden door onze club én door het inrichten van een speciaal puppylokaaltje. We hopen dat dit, ook door het aankopen van de nodige materialen in de loop van het komende jaar, een succes wordt in onze hondenschool.

Bij de gevorderden en wedstrijdhonden willen we de mensen stimuleren om een fijne hobby te ontdekken, te sporten, te genieten van de natuur, het buitenleven en van het verenigingsleven. Dit laatste is niet onbelangrijk in tijden van corona.

We organiseren voor onze verschillende disciplines ook 1 of 2 wedstrijden per jaar. Dit geeft ons de kans om naar buiten te treden met onze prachtige locatie, onze mooie grote terreinen en onze bloeiende club.

Deze vereniging wordt geleid door allemaal vrijwilligers: mensen met ervaring die zitten te popelen om hun hobby (passie) met jullie te delen!!!! Welkom dus!
We zijn een hondenclub die aangesloten is bij de KKUSH (Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus) onder het nummer 0881.