Home

Welkom op de website van Hond en Gezel

Alle honden kwispelend op het terrein, sociale, vrolijke honden met een onverstoorbare aandacht voor hun baas, honden die willen werken om hun baas te plezieren, dat is het doel van onze hondenschool. Bij ons is er geen plaats voor agressie… En weet je, zo hou je er zelf een vrolijk humeur aan over.

Enige jaren geleden kozen wij voor een (toen) nieuwe, hondvriendelijke methode. De slipketting was vanaf dan verleden tijd en werd vervangen door een gewone, vaste halsband, een speeltje en wat voedsel om de hond te motiveren. Goed gedrag werd beloond en slecht gedrag werd zoveel mogelijk genegeerd of vervangen door goed gedrag. Trefwoorden bij deze methode zijn: aandachtsoefeningen, progressiviteit en beloningen. We proberen de hond beter te begrijpen.

Deze positieve methode, ook wel symbiosemethode genoemd, blijkt heel succesvol te zijn. Onze honden worden spelenderwijs sociale, gehoorzame en vrolijke huisgenoten. Agressie wordt niet meer getolereerd, noch van de baas, noch van de hond.

Onze methode is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten i.v.m. hondengedrag. We leren steeds bij en laten ons inspireren door heel wat boeken, video’s of cursussen van mensen met ervaring.

Hond en Gezel is aangesloten bij de KKUSH, de Koninklijke kynologische Unie St.-Hubertus.