Interessante boeken :

   

Met de nieuwste feiten en inzichten word je een betere vriend van je hond. Een eeuw geleden moesten de meeste honden werken voor de kost en werden ze gefokt op gezondheid, kracht en aanhankelijkheid. Tegenwoordig wordt er door fokkers meer gelet op uiterlijke kenmerken dan op gezondheid of geschiktheid als huisdier. Bovendien behandelen we honden te vaak als wolven of als harige mensjes. In Dit is de hond ontmaskert John Bradshaw, expert op het gebied van hondengedrag en hondenwelzijn, een groot aantal populaire ideeën over de aard van de hond, zoals de gedachte dat honden willen domineren. Bradshaw maakt duidelijk dat honden absoluut geen gedomesticeerde wolven zijn die willen domineren, maar unieke dieren met een uiterst sociaal gedrag, die het vermogen hebben om harmonisch samen te leven met andere soorten, in het bijzonder de mens. Bradshaw geeft ook belangrijke informatie over de anatomische en psychologische eigenschappen van de hond, aan de hand waarvan je het welzijn van je hond kunt verbeteren. Dit is de hond is een diervriendelijk boek vol waardevolle adviezen. Bradshaw laat helder en overtuigend zien hoe je je kennis van je hond kunt vergroten en hoe je nog beter met hem kunt omgaan. 'Niets minder dan een pleidooi om op een andere manier naar de hond te kijken.

Een boek dat iedere hondeneigenaar zou moeten lezen.


 

 Brian Hare ontdekte dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren, waardoor ze net zo goed zijn in problemen oplossen als mensen.

In De wijsheid van honden nemen Brian Hare en Vanessa Woods de lezer mee op de reis die zij maken voor hun wetenschappelijk onderzoek, van Georgië naar Rusland, naar Congo en weer terug naar de VS. Daar bestuderen zij meer dan 2000 honden: van hun eigen hond Oreo tot de meest modieuze hondenrassen van de wereld. Zij vertellen hun verhaal vol wetenschappelijke feiten met aanstekelijk enthousiasme.

Nog een schitterend boek dat iedere hondeneigenaar zou moeten lezen.

Komt je hond meteen als je hem roept, loopt hij netjes met je mee als je gaat wandelen en blijft hij braaf zitten als je hem dat vraagt? Zo niet, dan is de kans groot dat je een Pigs Flyhond hebt, zoals Jane Killion eigenwijze honden noemt. Misschien denk je dat het verspilde moeite is om te proberen je hond iets te leren. Maar niets is minder waar! Minder volgzame honden (zoals lopende honden, windhonden en Terriers) zijn juist heel goed te trainen: ze zijn slim, hebben een groot probeemoplossend vermogen en zijn zeer gedreven om te bemachtigen wat ze willen hebben.

Heb jij zo’n hond, maak dan gebruik van zijn rastypische kenmerken.

Prachtig boek over hoe je zeer actieve honden traint met de clicker.

  De 4 geheimen zijn de sleutel voor effectieve clickertraining. Deze geheimen vertellen jou precies waarop je je kunt focussen om een meer effectieve training te krijgen.

Het boek, gescheven door Morten Egtvedt en Cecilie Koste, legt zeer gedetailleerd de principes van clickertraining uit en gaat in op de theorie achter deze fascinerende methode. Tevens bevat het compleet uitgewerkte trainingsplannen voor al die vaardigheden die een goede huishond dient te bezitten. En daarnaast ook nog een aantal leuke en indrukwekkende trucs!

Hieronder volgt een korte opsomming van wat er allemaal in het boek wordt behandeld:

* Wat is clickertraining en wat is het niet
* Positieve en negatieve bekrachtiging
* De vier geheimen van supertraining
* Vindt effectieve beloningen
* Hoe leer je de clicker aan en het gebruik van alternatieven
* De 7 verschillende trainingstechnieken en hoe je hier tussen kunt kiezen
* Het effectief gebruik van trainen met targets - inclusief gedetailleerde voorbeelden
* Hoe leer je betrouwbare commando's aan waar de hond altijd naar luistert
* Back chainen: een super trainingstechniek voor de gevorderde trainer
* Cross over honden en hoe je ze aan het werk krijgt
* 5 gevaarlijke trainingssyndromen waar 99% van de trainers aan lijdt
* Gedetailleerde trainingsplannen voor 30 oefeningen
Komt je hond niet meteen naar je toe als je hem roept?
Trekt hij aan de lijn?
Heeft hij meer oog voor zijn omgeving dan voor jou?

In 'luisteren is leuk!' geeft Jolein van Weperen talloze tips en praktische oefeningen hoe je luisteren leuk kunt maken voor je hond. Zij ontwikkelde een effectieve trainingsmethode waarmee je het gedrag van je hond kunt sturen door beloningen en positieve bevestiging in te zetten. Met deze methode zijn correcties overbodig.
Je leert je hond op een positieve manier dat het veilig is bij jou. Zo krijg je een betrokken en tevreden hond.

-Trainingsmethode van Hondenschool de Laar
-Belonen loont
-Train jezelf
-Tips voor je begint met trainen
-Hoe leren en communiceren honden?
-De Basisoefeningen
-Zinderlijksheidstraining
-Benchtraining
-Hoe voorkom je bijtgedrag?
-Verrijking
-Baknijd en bezitsagressie
-Halsband of tuig?
-De positie van de hond binnen het gezin
-Socialisatie van de pup 
 

In dit boek zet Karen Pryor op heldere wijze de elementaire beginselen van haar gedragstraining uiteen en onthult aan de hand van talloze fascinerende voorbeelden hoe deze kunst kan worden toegepast op nagenoeg iedere veelvoorkomende situatie. Acht methoden om een eind te maken aan allerlei vormen van ongewenst gedrag de tien wetten achter gedragstraining, om zonder te blaffen resultaten te bereiken door middel van genegenheidstraining hoe u uw rookverslaving, drankprobleem of vraatzucht de baas kunt worden hoe u lastige problemen met succes het hoofd kunt bieden, zoals een humeurige partner, een onmogelijke tiener of een lastige bejaarde vader of moeder.

Eigenlijk een verkeerde titel want dit boek gaat over zoveel meer.